måndag 9 januari 2012

Hon är FÖR snäll

Har varit på bvc idag.. Båda barnen hade tid idag..
Damien följer normalkurvan perfekt i vikt och längd. Han kassa mage trodde sköterskan kunde bero på att han äter lite väl mycket fibrer.. Hon frågade om han äter mycket fullkornsvälling.. Det är tydligen vanligt att man ger det i hans ålder
Nä, inte en droppe. Varken välling  eller gröt bara vanlig mat. Men jag kom på att han äter fullkornsbröd till frukost och ungen älskar ju frukt och grönsaker. Kan bero på det i :-)

Vi ska testa vitt bröd o mindre grönsakerna några dagar och se om det blir bättre.. Bara för att utesluta allergi. Blir han bättre i magen så kan han fortsätta äta sina fibrer, det är ju ingen fara..

I utvecklingen följer han sin kurva kanon, det är bara talet som inte har kommit igång än.. Han säger bara typ 3-4 ord.. Men troligtvis så beror det på att han är tvåspråkig..

Lillfias utveckling är det heller inget fel på. Hon är stark i rygg och nacke.
Men hennes vikt är sådär :-( Hon går upp lite för lite i vikt. När hon föddes så låg hon ju en bit ovanför övre kurvan och har nu trillat ner till strax under normalkurvan. Hon har hamnat där lite för fort.. Hennes kurva ät nästan helt vågrät.
Hon äter ju lite hipp som happ och äter ingenting på nätterna. Det kan gå väldigt långt emellan hennes måltider ibland. Sköterskan sa att hon har sett det på massa barn. Dom är lite FÖR snälla och gillar läget, dom känner inga direkta hungerkänslor. Dom är nöjda med livet som det är och varken skriker eller gnäller när det är dax att äta.. Vi bestämde att jag ska "tvinga" henne att äta minst var tredje timme. Slänga dit tutten o hoppas på att hon äter..
Hoppas att vi slipper ersättning..

Vi ska dit om 2 veckor o se om hon har gått upp mer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar